ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата

...
ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата
Коментари Харесай

Само във ФАКТИ: Масоните отстраниха Илко Желязков след скандала Магнитски

ФАКТИ огласява журналистически следствия от разнообразни медии, тъй като поддържа свободата на словото.
" Отстранявам брат Илко Желязков от Съюзна ложа " Нова луна " №123, ориент София ".

Това е решено с Декрет на Великия занаятчия на масонската Обединена велика ложа на България, която счита себе си за " основоположник на актуалното българско масонство ". Достъп до документа ФАКТИ получи от меродавен източник, който желае да остане неизвестен.

В Декрета се показва, че изключването на Илко Желязков от масонската ложа се е случило на 9 юни, откакто Великият занаятчия се е срещнал с " безапелационни доказателства, които одобрявам за достоверни, отнасящи се до дейностите на брат Илко Желязков ". Бихме могли елементарно да предположим, че става дума за санкционирането на някогашния заместник-председател на Националното бюро за надзор на специфични разследващи средства от Министерството на финансите на Съединени американски щати по закона " Магнитски ".

Припомняме, че съгласно Министерството на финансите на Съединени американски щати Желязков е заплашвал претендент за български министър с наказателно гонене от Прокуратурата. Не излиза наяве дали въпросният възможен министър е направил някакво закононарушение или не.

Декретът с номер 171 ни споделя две неща. Първо, Илко Желязков е бил част от масонска организация . Второ, евентуално точно глобите по закона " Магнитски " са предизвикали отстраняването му от въпросната организация.

Публикуваме кадър на Декрета, който получихме. Осъзнаваме несъответствието сред датата 9 юни и датата в края на документа - 2 април 2021 година, само че публикуваме документа по този начин, както ни е изпратен:
 Само във ФАКТИ: Масоните отстраниха Илко Желязков след абсурда

ФАКТИ разполага с документи, доказващи принадлежността на още един заместник-председател на работа от националната сигурност към масонска организация. Става дума за освободеният неотдавна Нядялко Недялков, който беше зам.-председател на ДАНС.

Публикуваме въпросните документи с редакция от наша страна - скрити са персоналните данни на Недялков:
 Само във ФАКТИ: Масоните отстраниха Илко Желязков след абсурда

 Само във ФАКТИ: Масоните отстраниха Илко Желязков след абсурда

 Само във ФАКТИ: Масоните отстраниха Илко Желязков след абсурда

Възниква въпросът дали Недялков и Желязков са заявили принадлежността си към въпросните масонски организации. Според Закона за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (ЗПКОНПИ) лицата, заемащи висши обществени длъжности подават пред КПКОНПИ декларация, в което заявяват имущество и ползи в страната и в чужбина, в това число присъединяване в юридически лица с нестопанска цел.

ФАКТИ ще чака отговор по този проблем от визираните лица и служби.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР