ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата

...
ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата
Коментари Харесай

Цънцарова разследва Хелп Карма заради високи заплати и бонуси от пари за дарения

ФАКТИ огласява журналистически следствия от разнообразни медии, тъй като поддържа свободата на словото.
Суми от 19 хиляди, 42 хиляди и 80 хиляди лв. са изплатени като месечни заплати от фондацията „ Хелп Карма “, чиято съществена активност е събиране на средства от донори, главно за лекуване на деца и възрастни с тежки болести. Това сподели следствие на журналиста Мария Цънцарова, излъчено по bTV.

Тя е открила, че от фондацията са събрани общо 21 млн. лв. от дарения. На нуждаещите се, в чиято изгода са постъпили парите, са изплатени общо малко над 13,5 млн. лв.. Над 5 млн. лв. има по сметка на фондацията.

От остатъка на сумата от дарения към „ Хелп Карма “ са раздавани съществени заплати, в това число и годишни бонуси. Константин Кръстев, притежател на фондацията изясни, че IT експертите вземат високи заплати, а той желае да работи с хора на високо равнище.

Един от тези експерти е Славчо Славчев, който е получил месечно от 80 хиляди лв.. На всичко от горната страна той е получил и заем за пазаруване на апартамент от парите, идващи от дарения за заболели деца. Кръстев сподели, че по принцип „ Хелп Карма “ не дава заеми, само че Славчев му бил другар и „ доста специфичен човек “.

След срещата с екипа на bTV и репортера Мария Цънцарова, заемът е бил възобновен, само че не от Славчев, а от притежателя на „ Хелп Карма “ Константин Кръстев.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР