fakti.bgЗа много потребители най-важната спецификация на телефона е животът на

...
fakti.bgЗа много потребители най-важната спецификация на телефона е животът на
Коментари Харесай

Защо безжичното зареждане е вредно за смартфона

fakti.bg

За доста консуматори най-важната спецификация на телефона е животът на батерията му. На някакво равнище това има доста смисъл. В последна сметка няма значение каква е разграничителната дарба на екрана на вашия телефон, защото без заредена батерия този екран няма да светне. Същото е с чипсетите. Няма значение дали телефонът ви се зарежда от Snapdragon 855 или Snapdragon 439.

Въпреки че можете да откриете информация за потенциала на батерията на телефона си, една част от данните, която не е леснодостъпна, е броят на циклите на зареждане, които има една батерия. И в случай че се възползвате от безжично зареждане на телефона си, продължителността на живота на този съставен елемент може да бъде скъсена. Причината, заради която може да се твърди това нещо е нов отчет, публикуван от Американското химическо сдружение (ACS). Докладът отбелязва, че индуктивната технология за зареждане, която се употребява на безжични подложки за зареждане, основава няколко разнообразни източника на топлота.

Както се показва, продължителността на живота на батерията може да бъде съкратена от топлота. Или в случай че можем да цитираме ACS, „ Добре е документирано, че намаляващият потенциал на батерията се получава при функционалности като нараснала температура на предпазване. Тя може по този метод да повлияе доста на живота (SoH) на батериите. "

 Защо безжичното зареждане е нездравословно за смарт телефона

 

 

 

С други думи, топлината може да редуцира живота на батерията на смарт телефона. Колкото по-висока е температурата, толкоз по-кратък ще бъде животът на батерията. Диаграма, включена в ACS отчета, демонстрира, че за оптимален живот на батерията околната температура, на която смарт телефонът би трябвало да бъде изложен, е сред 15 градуса и 40 градуса по Целзий (59 градуса и 104 градуса по Фаренхайт). Достатъчно топлота може да се генерира и посредством апостериори зареждане, с цел да намалите броя на циклите на зареждане, на които батерията на вашия смарт телефон ще се радва.

Ето няколко оферти, които можете да следвате, с цел да увеличите живота на батерията на смарт телефона си, до момента в който към момента употребявате функционалността за безжично зареждане. Не го зареждайте в жегата. Това има смисъл, несъмнено и по сходен метод, не трябва да го зареждате, до момента в който изпълнявате комплицирани задания, които ще под напрежение процесора вътре в телефона и ще генерират топлота. Извадете калъфа на телефона си, преди да заредите, с цел да сте сигурни, че устройството може да се охлади, и в случай че е допустимо, уверете се, че намотките на подложката са изравнени с тези в телефона.

Докладът не загатва топлината, генерирана от една от най-популярните нови функционалности на първокласните смaртфони от висок клас - назад безжично зареждане. Това дебютира предходната година на Huawei Mate 20 Pro и се предлага в серията  Samsung  Galaxy S10 и Galaxy Note 10. В реалност противоположното безжично зареждане Ви разрешава да употребявате гърба на вашия телефон като безжична зареждаща поставка, с цел да споделите част потенциала на батерията, останал на вашия телефон. Този потенциал може да бъде споделен със съвместими устройства като безжични слушалки и други телефони. Съобщава се, че Aрple прибавя тази функционалност към идните айфони през 2019 година, които ще бъдат показани идващия месец.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР