fakti.bgЯпонската компания Sotetsu Bus пусна в експлоатация първия в страната

...
fakti.bgЯпонската компания Sotetsu Bus пусна в експлоатация първия в страната
Коментари Харесай

В Япония тръгна автобус без шофьор

fakti.bg

Японската компания Sotetsu Bus пусна в употреба първия в страната самостоятелен рейс. До 14 октомври той ще извършва курсове в тестов режим и всеки искащ ще може да се повози изцяло гратис.

За момента маршрутът на автобуса е много пай - изпитателната права е дълга едвам 900 метра, а оптималната скорост е лимитирана на 20 км/ч. Според плановете на Sotetsu Bus рейсът ще прави по 16 курса дневно сред 10 и 16 ч., когато трафикът не е толкоз претрупан.

Докато траят тестванията, в кабината са ще има подсигуряващ лидер. Той ще поема ръководството на машината при най-малкия риск за сигурността.

Целта на Sotetsu Bus е да създаде серийна версия със система за самостоятелно ръководство от предпоследното четвърто равнище, която не изисква непрекъснато присъединяване на водача и може да управлява автобуса независимо. Японците се надяват в скоро време безпилотните ѝ рейсове да стартират да извършват курсове редом с обичайния публичен превоз.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР