fakti.bgСпоред скорошно проучване на Bloomberg, тази година средните цени на

...
fakti.bgСпоред скорошно проучване на Bloomberg, тази година средните цени на
Коментари Харесай

Цените на електромобилите, колкото на колите с ДВГ през 2024-а

fakti.bg

Според скорошно изследване на Bloomberg, тази година междинните цени на литиево-йонните акумулатори за електрически автомобили са намалели приблизително до към 156 $ за 1 кВтч - цени, които са с към 87% по-ниски от 2010 година (повече от 1100 $ за 1 кВтч). По-интересното е, че наклонността за понижаване ще продължи и в бъдеще.

Очакванията се, че през 2023 година 1 кВтч батерия ще коства на производителите към 100 $. И когато бъде достигната тази цена и батериите стартират да се вграждат в електрическите автомобили, което ще се случи още през 2024-а, електрическите коли ще стартират да се съпоставят по цена с бензиновите и дизеловите аналози, споделят специалистите.
Инфографика за понижаване на междинната цена на батерия на електромобил за 2010-2019
 Цените на електрическите автомобили, колкото на колите с ДВГ през 2024-а

 

Какви са аргументите за понижаване на цената на акумулатора на електромобил? Първо, увеличението на търсенето: колкото повече поръчки, толкоз по-евтино е производството. И второ, непрестанно рационализиране и автоматизиране на индустриалните технологии: по-специално инженерите гледат да основават акумулатори със устойчиво висока енергийна компактност, като употребяват катоди.

С други думи, можем да кажем, че доста понижаване на цената на електрическите транспортни средства ще настъпи, когато те станат всеобщи. Е, пазарното търсене и развиването на технологиите единствено ще допринесат за това.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР