fakti.bgРуското Министерството на цифровото развитие, съобщенията и масовите комуникации (Минкомсвязи)

...
fakti.bgРуското Министерството на цифровото развитие, съобщенията и масовите комуникации (Минкомсвязи)
Коментари Харесай

Русия готви наказания за използване на чуждестранен интернет

fakti.bg

Руското Министерството на цифровото развиване, известията и всеобщите връзки ( " Минкомсвязи " ) предлага законови промени, които плануват финансови наказания за всеки опит за свързване към интернет през точки отвън контрола на Федералната работа за контрол в областта на известията, осведомителните технологии и всеобщите връзки ( " Роскомнадзор " ), оповестява ТАСС.

Според законопроекта ще бъдат налагани санкции в размер до 20 000 рубли (€277) на длъжностни лица, до 200 000 рубли (€2 771) на частни бизнесмени и до 1 000 000 рубли (€13 450) за потребление на сателитни информационни мрежи на непознати страни. На наказания ще подлежат както елементарни консуматори, по този начин и телекомуникационни оператори.

Според предлаганите правила целият сателитен трафик на територията на страната ще би трябвало да минава през специфични наземни станции, които ще бъдат медиатор сред спътника и устройството на потребителя и наложително ще би трябвало да бъдат ситуирани на територията на Руската федерация.

С цел да ограничи разпространяването на сателитен интернет от плана OneWeb, който планува покриването на цялата Земя с високоскоростен сигнал, през 2018 година в съветската Дума бе импортиран законопроект за наложително лицензиране на всички внасяни в страната терминали за сателитна връзка. Още преди гласуването му обаче Държавната комисия по радиочестотите вкара възбрана за импорт на такова оборудванес аргумента, че то носи опасност за националната сигурност на Русия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР