fakti.bgНа повечето водачи на моторни превозни средства им се налага

...
fakti.bgНа повечето водачи на моторни превозни средства им се налага
Коментари Харесай

За какво да внимаваме при смяна на гуми?

fakti.bg

На множеството водачи на моторни транспортни средства им се постанова два пъти в годината да сменят гуми. Когато отидете при така наречен " вулканизатор " или в сервиз за промяна на гуми, в началото ценоразписът наподобява доста добре, само че има случаи, в които крайната сума се оказва доста по-висока от предстоящото. Защо се получава по този начин и какви начини употребяват някои от гумаджиите, с цел да ви вземат повече пари. Тук приказваме главно за така наречен " квартални вулканизатори ", за които тази работа е сезонна.

Един от най-често употребяваните начини е да ви уведомят, че вентилите са остарели и се постанова да се сменят. Това в действителност се постанова, само че в много по-редки случаи. Когато вентилът е с гумена основа, то можете сами да ревизирате още преди да посетите сервиза, дали при прегъване във всички направления има пукнатини и нацепвания по гумата. Ако такива липсват, то промяната им не е наложителна.

Другият постоянен " трик " е крива джанта. Ако при въртене на стенда не виждате образни съмнения и преди да посетите сервиза автомобилът ви се е движел обикновено без трептения, идващи от колелата, то умерено можете да откажете изправяне на джантата. Определено ще си спестите много пари.

Трябва добре да ревизирате също ценоразписите на сервиза. Дали в ниската цена за " преобуване " се включени наложителните баланс, събаряне, качване, и цени за обособените тежести за салдото. Не са редки случаите, в които подобни услуги се начисляват върху авансово оповестената цена за промяна на гума.

За това е добре да употребявате потвърдени на нашия пазар компании, за които това е главен и целогодишен бизнес. От дребните сервизи за промяна на гуми също има положителни, само че за болшинството работата е сезонна и вероятността там да ви приложат гореописаните трикове не е по никакъв начин дребна.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум-->


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР