fakti.bgИзпълнението на плановете на Илон Мъск за космическо проучване преодоля

...
fakti.bgИзпълнението на плановете на Илон Мъск за космическо проучване преодоля
Коментари Харесай

Космическото такси на Илон Мъск е почти готово

fakti.bg

Изпълнението на проектите на Илон Мъск за галактическо изследване преодоля още един стадий от подготовката за изстрелване на пътнически превоз от Земята до орбита и прилежащи планети.

Пробен тест на осем мотора SuperDraco на галактическия транспортен съд Crew Dragon бе приключен по време на сполучливи наземни проби на мястото на изстрелване във военновъздушната база Cape Canaveral във Флорида. Процесът е един от стадиите на тестване на спешна избавителна система за астронавти при положение на заплаха. Това са първите проби след сходния, само че несполучлив тест, извършен на 20 април 2019 година, който докара до пожар на кораба Crew Dragon.

След разбор на аргументите за бедствието, дизайнът на горивната система беше изменен. Този път тестванията на 13 ноември бяха сполучливи. Екип от откриватели от SpaceX и NASA ще обработят данните от датчиците и по-късно ще възнамеряват датата на полета на спешната капсула, с цел да тестват системата за изхвърляне благодарение на 8-те мотора SuperDraco.

Ако и тестванията за полет на системата за спешна евакуация за астронавтите са сполучливи, SpaceX ще премине към постоянни пътнически полети в орбита. Космическото такси до МКС евентуално ще започва през 2020 година Понастоящем главната конкуренция за компанията на Мъск е аерокосмическият колос Boeing, който предлага лична алтернатива за извеждане на хора в орбита благодарение на CST-100 Starliner. Все отново SpaceX към момента е доста по-напред от Boeing, като има опит от безпилотен полет до МКС на Crew Dragon.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФору
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР