ФАКТИ.бгДо 80 на сто е делът на вносните плодове и

...
ФАКТИ.бгДо 80 на сто е делът на вносните плодове и
Коментари Харесай

80% са вносните плодове и зеленчуци

ФАКТИ.бг

До 80 на 100 е делът на вносните плодове и зеленчуци на българския пазар и това лято, сподели ръководителят на УС на Националния съюз на градинарите в България Мариана Милтенова.

Според нея повода за тази наклонност са падналите дъждове и градушки, а това ще окаже въздействие върху потребностите на пазара, оповестява БНР.

Проблемите с унищожената от дъждовете, градушките, измръзванията и сланите продукция, изискват съответни ограничения за обезщетения, които не се случват, счита Милтенова. Сектор " Плодове и зеленчуци " не получава национални доплащания, за разлика от бранш " Животновъдство ", напомни тя.

" Препоръките, с които бих се обърнала към управлението на МЗХГ - цялостна смяна на националната политика в бранш " Плодове и зеленчуци ", която с решение на Министерския съвет и на Народното събрание да стане предпочитана. Да се обърне съответно внимание на казуса с работната ръка, подпомагането, финансирането и облекчаването на действия като напояване, на електрозахранването, контрола на вноса. Тогава може да се надяваме съотношението на български и вносни плодове и зеленчуци най-сетне да се промени в наша изгода ", разяснява Милтенова.

Милтенова счита още, че липсва действителен и съответен надзор на пазара на плодовете и зеленчуците от страна на Агенцията по храните, заради което пазарът е залят с нерегистрирани улични търговци.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР