ФАКТИ.бгБългарите живеят средно с 515 лв. на месец, сочат данните

...
ФАКТИ.бгБългарите живеят средно с 515 лв. на месец, сочат данните
Коментари Харесай

Българите живеят с 515 лева на месец

ФАКТИ.бг

Българите живеят приблизително с 515 лева на месец, сочат данните на Национален статистически институт. Сумата е много дребна като се има поради, че средната заплата за юни е 1253 лева Но парите се разделят сред всички членове на семействата, и в случай че в фамилията има деца, незает или пенсионер, приходите на човек падат доста.

За година приходите на хората са нарастнали с 4,9%. Най-голяма роля за това имат заплатите. Доходите от заплати са се нараснали със 7% за година и към този момент образуват 57,8% от всички пари на семействата. Следващото най-голямо перо в приходите на фамилиите са пенсиите. Те нарастват с 3,4% и образуват 27,6% от фамилните приходи. Най-голям растеж има в изплащаните обществени компенсации и помощи - с 33%. Ако обществените помощи се прибавят към пенсиите, се оказва че 30,5%, или всеки трети лев в фамилните бюджети, идват от държавната хазна.

Разходите за издръжка са нарастнали с 5% за година, или малко повече от нарастването на приходите. В резултат 31,5% от разноските на семействата отиват за храна и безалкохолни.

За налози и осигуровки семействата дават 13,7% от парите си, което е повече от разноските за наеми и битови сметки, за които отиват 12,5% от фамилния бюджет. Разходите за опазване на здравето са нарастнали с 25% за година и към този момент имат дял от 5,8% в фамилния бюджет.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР