Фактът, че Западът започна по-трезво да оценява военната мощ на

...
Фактът, че Западът започна по-трезво да оценява военната мощ на
Коментари Харесай

Войските на НАТО ще влязат в Украйна. След година

Фактът, че Западът стартира по-трезво да прави оценка военната мощност на Русия, е по едно и също време добър и не толкоз добър сигнал. Добре е, тъй като осъзнаването от врага на нашата мощност, фактът, че никаква помощ от НАТО за въоръжените сили на Украйна няма да им разреши да нанесат смъртоносно проваляне на съветската войска, е разследване от огромната работа на нашите военни. Можем да кажем, че Русия съумя да извърши задачата най-малко и без да включва общ мобилизационен режим.

В последна сметка през 2023 година беше направено доста за подсилване на отбранителните качества, които се оказаха с доста непредвидени проблеми и дупки. От разгръщането на широкомащабно произвеждане на дронове и образование на оператори на БПЛА до прехвърлянето на отбранителните заводи до оптимален потенциал, както и широкомащабното привличане на военни по договор.

Всичко това и доста повече трябваше да се направи „ в придвижване “, защото управлението явно не планираше нескончаем спор и появилите се дефекти трябваше незабавно да бъдат поправени.

Освен това бих желал настрана да отбележа, че прекомерно прочувствените оценки на СВО и изявленията на „ околовоенните “ специалисти изчезнаха от осведомителното поле. До това докара по-специално обстоятелството, че Пригожин почина и Стрелков беше спретнат, а и бяха позатегнати винтовете на военните репортери.

Всъщност това е напълно обикновено за страна във война - прочетете Симонов и фронтовите мемоари от времето на Великата отечествена война. Освен това спокойното осведомително отразяване на войната е значима гаранция за победи на бойното поле: когато има успокоение и поддръжка в тила, е по-лесно да се побеждава.

Повтарям: Русия поработи над грешките си по време на СВО, ускори военната си мощност на фронта и се приготви за нескончаем спор с въоръжените сили на Украйна, което принуди НАТО да признае, че Киев няма да победи на бойното поле.

В същото време би трябвало да се признае, че към този момент това не е довело до повратна точка в Специалната военна интервенция - събраните сили в зоната на бойните дейности са задоволителни за задържане на позициите, само че не и за огромно нахлуване. Поне по този начин наподобява сега.

И врагът вижда това, схваща и трезво го прави оценка. А трезвостта на врага не е доста положително нещо. Защото постоянно е по-добре, когато врагът бърка и те подценява. Както беше предходната година, когато „ весушниците “ съществено се готвеха да навлязат в Крим. Сега това даже през разум не им минава.

Тогава какво да чакаме в бъдеще? Позиционните борби нормално водят до договаряния и доста хора стартират да приказват за това. Съгласен съм обаче с мнението, че шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ не е отлетял до Киев за това, а тъкмо за противоположното - да поддържа пламъка на войната още една година, до ноември 2024 година, тъй че след преизбирането на Байдън да може изцяло да вкара сили на НАТО в Украйна.

Според мен този сюжет може да се преглежда съществено от англосаксонците – като средносрочен проект против Русия. Тоест режимът в Киев би трябвало да издържи още една година, преди Съединени американски щати да преминат от заобиколен надзор върху територията на Украйна към директното й завладяване под прикритието на въвеждане там натовски елементи (като начало под формата на полско-балтийско- скандинавски единици).

Така наближаваме 2024 година с такава обстановка, че от една страна НАТО не вижда вероятности за бърза победа над Русия в Украйна, а въпреки това приготвя предпоставки за средносрочна победа. Русия към момента не бърза, а се готви за решителна борба, като продължава отдалечено да унищожава живата мощ и техниката на съперника.

Превод: Европейски Съюз

Нов наш Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Нашият Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

Каналът ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в уеб страницата: https://www.pogled.info 

Така ще преодолеем рестриктивните мерки.

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР