Фактът, че заловените вчера бежанци са превозвани в каросерията на

...
Фактът, че заловените вчера бежанци са превозвани в каросерията на
Коментари Харесай

Боян Чуков: България трябва да създаде оперативен щаб за мигрантския поток от Афганистан

Фактът, че хванатите през вчерашния ден бежанци са транспортирани в каросерията на камион е притеснителен, защото демонстрира, че старите канали за превозване на хора явно са се засилили и тези структури към този момент се готвят за идващите талази, които ще дойдат. В този миг е належащо България да сътвори действен щаб, който да следи потоците с мигранти, които идват от Афганистан. Това разгласи специалистът по национална сигурност Боян Чуков в ефира на бТВ.

Експертът по национална сигурност добави, че щабът би трябвало да координира напъните на всички институции при предстоящата нова мигрантска вълна и част от него не би трябвало да бъдат политически фигури, а специалисти.

Чуков изрази и опасенията си, че поради невъзможността на западни страни като Германия и Австрия да поемат огромен брой мигранти, обстановката в Афганистан може да съставлява опасност за националната ни сигурност.

" Основната заплаха е членове на " Ал Кайда " и ИДИЛ да дойдат в България дружно с бежанците. В същото време Западът няма опция да одобри толкоз мигранти, колкото преди, тъй че огромна част от тях даже и да желаят, няма да могат да продължат нататък ", изясни той.

Според специалиста обстановката, която виждаме на летището в Кабул, е " заблуждаваща ", защото главната част от хората, които желаят да бъдат евакуирани от страната, са взели участие в службата за национална сигурност и охранителните служби, които са репресирали талибаните преди.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР