Фактът, че показател 6 е временно затворен ни мотивира още

...
Фактът, че показател 6 е временно затворен ни мотивира още
Коментари Харесай

Маринов: Докладът от ЕК ни мотивира да работим още по-усилено срещу организираната престъпност

Фактът, че индикатор 6 е краткотрайно затворен ни стимулира още повече да продължим с противодействието на проведената престъпност. Резултът, довел до затварянето на този 6-и индикатор, е разследване от работата на всички структури по веригата.

Това съобщи вътрешният министър Младен Маринов по време на чуването си в Комисията по вътрешен ред и сигурност, съобщи кореспондент на Novini.bg.

,,Развихме потенциала на ГДБОП във връзка с звената за битката с прането на пари, киберзвеното, както и звеното за битка с проведената престъпност. Така че дейностите ни са позитивно оценени от Европейската комисия'', съобщи още той.

,,Разбира се, освен ГДБОП е звеното, което би трябвало да се укрепва. Трябва да се укрепи също по този начин самото Министерство и неговите структури, с цел да се получи една здрава основа. Усилията ни са ориентирани в тази посока - подсилване на човешкия фактор, т.е. чиновниците, тяхното образование и преквалификация след назначението им на работа. Устремени сме и към възстановяване на материално-техническата база на служителите'', добави Маринов.

Относно митингите в страната вътрешният министър увери, че са обезпечени средства.

,,В взаимозависимост от обстановката преценяме къде и какво количество ексклузивен труд да се поставя от служителите'', сподели той.

На въпрос дали Министерство на вътрешните работи разполага с информация, че митингите са платени, Маринов съобщи, че към този миг не разполагат с сходни данни.

,,В такива случаи Министерство на вътрешните работи обработва всякаква информация. Не можем да споделим нищо такова, че митингите са платени. Но за жал има значително провокатори. Мога единствено да ви кажа, че работим по разнообразни сигнали, които непрекъснато се проверяват'', изясни вътрешният министър.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР