Фактът, че Народното събрание взе решение със солидно мнозинство, с

...
Фактът, че Народното събрание взе решение със солидно мнозинство, с
Коментари Харесай

Андрей Новаков: В момента управлява Радев

Фактът, че Народното събрание взе решение със солидно болшинство, с което демонстрира, че сме солидарни с Украйна, е сладкодумен. Въпрос на експертиза е да се реши какво можем да дадем. Важно е, че можем да предоставим техника, с която украинците са се обучили да боравят. Това съобщи евродепутатът от ГЕРБ-ЕНП Андрей Новаков в ефира на " Денят ON AIR ", представен от novini.bg.

По думите му решението не може да бъде несъмнено като " коалиция на войната ", защото България не е изпратила оръжие на Украйна, с което да нападне Русия.

" Тази война би трябвало да завърши час по-скоро. Това ще се случи, когато тези, които започнаха войната, спрат с експанзията и седнат на масата за договарянията ", акцентира Новаков.

Според евродепутата няма по какъв начин на България да бъде вменена виновност, че е запалила войната и оказва помощ на агресора.

" Първо от боязън не смеехме да кажем, че ще помогнем на Украйна, с което разочаровахме своите съдружници и украинския народ. От друга страна, в случай че са се изнасяли оръжия скрито - печелиш злоба и от двете страни, което е рядко срещан мурафет ", разяснява той.

В студиото на Bulgaria ON AIR Новаков изрази мнението си, че признатото по-рано решение по отношение на бюлетините не връща хартията, а дава опция за избор на жителите.

Той дискутира и тематиката за закупуването на нови изтребители F-16.

" България отдавна е член на НАТО, това е пътят, по който сме тръгнали. Има безусловно явен консенсус след 45 години комунизъм в България, най-нормалното е да си купим такива самолети ", установи евродепутатът.

Новаков сподели още, че по въпроса с приемането на еврото " би трябвало да оставим страстите встрани и да разсъждаваме трезво - да забележим къде са приели еврото и по какъв начин живеят ".

" Когато видиш, че отговорът на всички тези въпроси е - " по-добре ", тогава няма да има две отзиви по въпроса. Ще остане единствено една крачка - Шенген ", счита той.

Новаков не пропусна да означи, че за него е неразбираемо по какъв начин една страна може да бъде ръководена без бюджет.

" Без значение дали му е прелестно, или не - президентът ръководи сега. Трябва да стане ясно, че във време, в което инфлацията надвишава 20%, не можем да останем без бюджет ", изрично съобщи той.

Новаков заключи, че има риск България да загуби пари по Плана за възобновяване поради забавянето си.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР