Фактът, че Гран При на Абу Даби се провежда в

...
Фактът, че Гран При на Абу Даби се провежда в
Коментари Харесай

Ясно, но ветровито време очаква пилотите в Гран При на Абу Даби

Фактът, че Гран При на Абу Даби се организира в пустинята на практика отстранени възможностите последната конкуренция за сезона във Формула 1 да бъде афектирана от дъжд. Това обаче не значи, че уикендът за тимовете и водачите на „ Яс Марина “ ще е елементарен от метеорологична позиция. При отсъствието на дъжда този уикенд проблемите за всички ще идват от вятъра, който ще бъде относително мощен и с променлива посока. 

Утре по време на първата подготовка упованията са за пориви достигащи скорост напразно до 15 км/ч от запад-северозапад. Във втората сесия, която ще се организира гуляй залязващо слънце, прогнозите са за пориви от 22 км/ч, като този път те ще бъдат от север-северозапад. Температурата на въздуха по време на първата сесия ще бъде към 34 градуса, а във втората ще бъде 32 в нейното начало, само че с течение на сесията и рухването на мрака тя също ще пада.
6  Ето по какъв начин наподобява обновената „ Яс Марина “ в Абу Даби
В събота вятърът ще бъде още по-силен, като в хода на последната подготовка, която ще стартира в 14:30 локално време се чакат пориви от 28 км/ч от северозапад. В квалификацията пък, която ще стартира в 18:00, към този момент напълно на изкуствено осветяване, упованията са за пориви от 30 км/ч, още веднъж от северозапад. Температурите на въздуха при започване на двете сесии ще бъдат надлежно 31 и 28 градуса по Целзий. 

В неделната конкуренция, която ще бъде от 17:00 локално време поривите ще доближават до 31 км/ч от северозапад, а в хода на надпреварата те ще спадат и до финала би трябвало да бъдат с оптималната скорост от 23 км/ч. Добрата вест за тимовете е, че в неделя още веднъж се чака непрекъснато посока напразно, от северозапад. 

Тази посока напразно би трябвало да направи резултата на въздушното евакуиране и надлежно преимуществото от потреблението на системата DRS в неделя по-малък, защото вятърът ще бъде попътен за водачите и в двете DRS зони на „ Яс Марина “. Това пък значи, че изпреварванията ще бъдат относително сложни за реализиране в хода на 58-те обиколки. 

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР