Фактът, че една година след като беше отвят от сълзи,

...
Фактът, че една година след като беше отвят от сълзи,
Коментари Харесай

Николай Милчев: Стълбата на Смирненски побърква хора като Валери Симеонов

Фактът, че една година откакто беше отвят от сълзи, яд, тъга и освирквания, Валери Симеонов още веднъж е шеф в родината ни, е зле, доста зле.
Това е тежък знак, че публичното мнение в България е единствено парцал, с който властниците си избърсват обувките, преди да влязат в мерцедесите и джиповете си.

Фактът, че индивидът, произнесъл думите „ кресливи майки на сякаш заболели деца “, ще се кипри на най-високия подиум на Народното събрание, е диагноза – диагноза за дълбока политическа амнезия и цинизъм. Никакви оправдания за правила, за правила и съдружни съглашения не оправдават парадокса да гледаме по какъв начин тази фигура управлява най-високия орган в страната.

Забелязали ли сте по какъв начин той постоянно е забързан, по какъв начин стъпва отривисто и отсечено, по какъв начин поздравява в придвижване? Това е по този начин, тъй като той е доста ангажиран. Задъхва се, идва от една работа и лети, с цел да свърши друга. А вие?

Вие единствено седите и гледате. Вие гледате, а той работи и поради вас. Картинки и пози.

За мен в действителност е необяснимо по какъв начин след случилото се Валери Симеонов се стреми към това. Неразбираем ми е този маниакален дебелоглав да си в челото на страната, откакто си се изплюл в лицето на нейното страдалчество.

Има единствено едно пояснение – властта побърква хората, които не са подготвени да гледат на нея като на дълг, а гледат на нея като на стълба. Стълбата на Смирненски побърква хора като Валери Симеонов. Сега му е паднала тази стълба нагоре и той няма да я остави. Прибавете към това дебелоглав, комплекси и деформирано самолюбие и ще се приближите към същността на тази фигура. Случаят Валери Симеонов е заплашителен с това, че се трансформира в модел, в процедура и ние гледаме и мигаме.

Няма да се примиря и с това, че чувствам по какъв начин на Валери Симеонов този път ще му се размине. Как силата за чест, достолепие и правдивост в обществото изчезва и снегът постепенно я засипва.
Така е – снегът засипва всичко и става бяло и хубаво. И майките с техните черни облекла са като тъжни многоточия.

Николай Милчев

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР