Интересни факти за практически всичко 23

...
Факт: Косата на Нийл Армстронг беше продадена през 2004 г.
Коментари Харесай

Факт: Косата на Нийл Армстронг беше продадена през 2004 г. за 3000 долара
Щастливият купувач, Джон Резников, държи световния рекорд на Гинес за най-голямата колекция от коси на исторически знаменитости, съобщава NBC. Но адвокатите на Армстронг заплашиха да съдят Маркс Сайзмор, не толкова късметлия бръснар, който подстрига косата на бившия астронавт; казаха, че е нарушил закон на Охайо, който защитава правата на известни хора. Сайзмор каза, че няма да плати, а Резников каза, че няма да върне косата, но че ще дари 3000 долара за благотворителност.

Факт: Ирландските барове бяха затворени на Деня на Свети Патрик
Може да свържете Деня на Свети Патрик с носенето на зелено и пиенето толкова много, че си мислите, че наистина виждате леприкони. Но до 1961 г. в Ирландия имаше закони, които забраняваха отварянето на баровете на 17 март. Тъй като празникът се пада през периода на Великия пост в силно католическата страна, идеята за препиване изглеждаше малко неморална.

Факт: Никола Тесла мразеше перлите
Електроинженерът проправи пътя за генератори на токови системи и двигатели; начинът, по който електричеството се предава и преобразува в механична енергия, е благодарение на неговите изобретения. Но въпреки търпението си към научните експерименти, той очевидно нямаше толерантност към перлите. Когато един ден секретарката му носеше бижута с перли, той я накара да се прибере вкъщи.

Факт: Томас Едисън е причината да обичате видеоклипове с котки
След като изобретява кинетографа през 1892 г., Едисон успява да записва и гледа движещи се изображения за първи път. Той засне кратки клипове в студиото си, някои от които с участието на известни личности като Ани Оукли и Бъфало Бил. Но истинските звезди на тези ранни видеоклипове са Boxing Cats – очарователни котки, които той записва на боксов ринг около 1894 г. Ако харесвате видеоклипове с котки, ще оцените и тези котешки мемета.

Факт: Брад Пит претърпя иронично нараняване на снимачна площадка
В „Троя“, базиран на „Илиада“ на Омир, Пит играе смелия (и добър) гръцки герой Ахил. Легендата разказва, че Ахил не може да бъде победен, освен ако не бъде ударен в петата му. (Тук получаваме термина „ахилесова пета“, което означава уязвима точка.) Докато снима епична бойна сцена, Пит по ирония на съдбата наранява ахилесовото си сухожилие – нараняване, което забавя продукцията на филма с два месеца.

Източник: novini247.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР