Факт е, че някои от министрите са по-активни публично. Това

...
Факт е, че някои от министрите са по-активни публично. Това
Коментари Харесай

Някои министри не са активни в медиите, но не означава, че не работят - Денков към Борисов

" Факт е, че някои от министрите са по-активни обществено. Това не значи, че другите не са си свършили работата. Може би по-малко са дейни пред медиите. "

Така министър председателят Николай Денков разяснява в изявление за концепцията не (не)коалиционния сътрудник Бойко Борисов за промяна на министри при рокадата през март. Малко по-рано денем (а и през вчерашния ден на предизборна демонстрация в Хасково) водачът на ГЕРБ разгласи, че ще изиска смени в кабинета, изтъквайки, че на някои министри даже не им се знаели имената. Закани се, че след март, когато Денков би трябвало да бъде сменен от фрагмента на ГЕРБ Мария Габриел като министър-председател, министрите трябвало да минат в пояснителен режим какво са свършили и какво не, с цел да останат на позиции.

Борисов бил неудовлетворен от " 7-8 министри, които не работят ".

Може ли да се чака значително предоговаряне на импортираните проекти в Европейска комисия в идващите месеци, каквато опция плануват разпоредбите? - пита Българска телеграфна агенция Денков по отношение на териториалните проектите за Стара Загора, Кюстендил и Перник, провокирали митинги на енергетиците и след това съглашение с кабинета.

" Ще договаряме през идващите седмици по проектите и тъкмо по тази причина те би трябвало да бъдат в Европейска комисия. Ако те бъдат извадени, няма по какъв начин да преговаряме с Комисията. Това би трябвало да бъде изцяло ясно. Отново тази полемика с Европейска комисия би трябвало да върви паралелно с диалозите с миньорите и енергетиците. Затова е значимо не да стоят на автомагистралата, а да дойдат, с цел да влезем в дълбочината на диалога. Това, което се видя, безусловно уверен съм, че огромна част от тях не схващат добре каква е същината на проектите и по какъв начин те биха им помогнали. Плановете не са тези, които затварят централите, както те си го показват. Плановете оказват помощ, когато пазарът затвори централите, когато те не могат да работят, тъй като има по-евтин ток от други източници, по какъв начин да се помогне на тези райони да развият бизнес, който е нов, актуален и би основал по-добри работни места от тези сега ", отвръща Денков.
Подкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР