Факт е, че на Николай Банев са констатирани 1 млрд.

...
Факт е, че на Николай Банев са констатирани 1 млрд.
Коментари Харесай

Николай Банев с 1 млрд. лева в швейцарска банка

Факт е, че на Николай Банев са установени 1 милиарда лева в швейцарска банка. Колегите са поискали от управляващите в Швейцария сметките им да бъдат блокирани. Това сподели пред Нова телевизия зам. основният прокурор Иван Гешев във връзка със свое изказване отпреди дни, че към Баневи има обвиняване за пране на над 1 милиарда лева, съобщи БГНЕС.

Самият факт, че в сметките, които те управляват, има над 1 милиарда лева приказва, че при възможното им стартиране те биха могли да реалокират тези пари, където си желаят, посочи Гешев. Той отхвърли вид дейностите против Баневи да идват от съперници. „ Не знам каква конкурентна среда основават Баневи, в случай, че нямат бизнес – те единствено режат на скрап предприятия “, сподели заместникът на основния прокурор.

Гешев призна, че пране на пари в размер от 1 милиарда лева е мъчно да се потвърди. Това е сложна задача, сподели той като се аргументира и с изказванията, че мъчно се потвърждава длъжностно заграбване, за каквото е притеглен ексбанкерът Цветан Василев в размер на 3 милиарда лева също е мъчно, само че въпреки всичко е реалност. Баневи са упрекнати и за закононарушение проведена незаконна група, за пране на пари, за длъжностни присвоявания, заключи Гешев.

За арестуваният в Турция Димитър Желязков - Митьо Очите той сподели, че е позволена екстрадиция на турския съд. Сега следва процедура – решение на външно министерство и в последна сметка на президента Ердоган. Самият Желязков също не е удовлетворен от изискванията в турския арест, жалвал се е на българския консул, сподели Гешев.

Според него изискванията в българските арести дават отговор на условията. За оръжието, намерено в гараж, Гешев разяснява, че „ ние сме задържали оръжие, което считаме че е изнесено от цех „ Арсенал “. С това ние сме предотвратили това оръжие да попадне на улицата – дали на българската или европейската, това е все едно “. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР