Факт е, че мерките явно не са били ефективни. Това

...
Факт е, че мерките явно не са били ефективни. Това
Коментари Харесай

Деца раждат деца, министър залага на нова стратегия да се бори с проблема

Факт е, че ограниченията очевидно не са били ефикасни. Това съобщи общественият министър Бисер Петков във връзка със случая, при който малолетна роди второ си дете. Случаят е от Лом, а бащата беше наказан на половин година затвор.
Доколкото знам, подхванати са дейности момичето да бъде изведено от тази среда, акцентира общественият министър. Петков цитира данни, че над 3000 деца годишно се раждат от деца. Той напомни, че от тази седмица е оповестена за публично разискване Национална тактика за детето с небосвод до 2030 година и там една от задачите били майчиното и детското здраве. Подкрепата е доста значима и от родителите, и от съответните специалисти, посочи Петков пред Нова телевизия.
Същевременно министърът не можа да вземе отношение по случая в Лом, тъй като не познавал цялата фактология. Той се измъкна с думите, че преценката е на обществените служащи. Именно във връзка с обществените служащи Петков напомни, че през днешния ден (18 януари) на първо четене се гледа новият Закон за обществените услуги, според който ще се прави карта и нуждаещите се от обществени услуги ще могат да ги търсят категорично.
По отношение на ТЕЛК пенсиите общественият министър увери, че се пазят правата на хората с увреждания и в най-лошия случай някои от тях ще получават отново по 30 лв. добавка, само че в множеството случаи парите ще са повече. Става въпрос за това, че поради новото законодателство за хората с увреждания през януари не бяха платени добавките от 30 лв. към инвалидните пенсии. Причината за неплащането е, че към този момент не Национален осигурителен институт, а обществените ще заплащат – новата финансова поддръжка ще зависи като размер от линията на беднотия и ще е друга по отношение на увреждането.
Относно безплатните винетки за хора с увреждания, Петков съобщи, че заявления могат да се подават и по елементарна поща, и по електронен път.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР