Фадеева беше задържана преди почти две години по обвинения в

...
Фадеева беше задържана преди почти две години по обвинения в
Коментари Харесай

Русия прати в зандана за 9 г. съюзник на Навални

Фадеева беше арестувана преди съвсем две години по обвинявания в основаване на екстремистка организация дружно с още над 130 души. Всъщност самият Навални е включен в листата на Кремъл с терористи е екстремисти. В него са няколко негови съдружници, измежду които Любов Собол, Вячеслав Гимади, Георгий Албуров, Лилия Чанишева и Руслан Шавединов.

Всъщност натискът над Навални и съдружниците му продължава към този момент години наред. През януари 2021 година той бе задържан, откакто се върна назад в родината си след лекуване в Берлин. Навални прекара месеци наред в немската столица, откакто бе токсичен с Новичок. 

 

Навални упреква съветския президент Владимир Путин за отравянето, до момента в който Кремъл отхвърля да има нещо общо.

 

В момента Навални се намира в колония с тежки условия в Сибир,. Преди да стане ясно къде е, седмици наред юристите му не можеха да се свържат с него. 

Фадеева застана отпред на щаба на Навални в Томск по време на предизборната акция през 2017 година Отказа да напусне страната, откакто Кремъл разгласи организацията на съветския опозиционер за терористична организация и беше арестувана през декември 2021 г. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР