Facebook Започнаха проверки за незаконно къмпингуване по Северното Черноморие. След редица

...
Facebook
Започнаха проверки за незаконно къмпингуване по Северното Черноморие. След редица
Коментари Харесай

Лепят глоби за незаконно къмпингуване на Карадере

 Facebook Започнаха инспекции за нелегално къмпингуване по Северното Черноморие. След редица подадени сигнали, полицията и общинската администрация на Бяла ревизираха плажа Карадере, оповестява Българска национална телевизия.

Забраната за палатки и каравани, отвън избраните за това места, влезе в действие след измененията в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие през юли 2019 година. Карадере е едно от дребното места по българското Черноморие, останали незастроени.

Мястото е труднодостъпно и е желано от феновете на дивото къмпингуване. Почиващите тук не се тормозят от наказания. Убедени са, че страната не може да постанова санкции, щом не е основала условия за диво къмпингуване по Черноморието. На Карадере няма сметоизвозване, ток и вода.

От Община Бяла обявиха, че плажът не може да се употребява за къмпингуване, тъй като терените зад него са частна благосъстоятелност.

Деян Янчев - зам.-кмет в Община Бяла разяснява пред националната телевизия, че постоянно се стига до една задънена улица, съгласно него самите притежатели би трябвало да решат какво да вършат с тях.

" На плажната линия има ситуирани над 40 броя каравани, кемпери, което е неразрешено на този тип плажове за природосъобразен туризъм ", добави Янчев.

Съвместните акции на полицията и общинската администрацията на Бяла против нарушителите в региона ще продължат през цялото лято. Част от къмпингуващите на Карадере са санкционирани. Актовете са сред 500 и хиляда лв..
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР