Facebook/Зоологическа градина СофияНа 19-годишна възраст почина сибирската тигрица Шели в

...
Facebook/Зоологическа градина СофияНа 19-годишна възраст почина сибирската тигрица Шели в
Коментари Харесай

Почина сибирският тигър Шели от софийския зоопарк

Facebook/Зоологическа градина София

На 19-годишна възраст умря сибирската тигрица Шели в софийския зоопарк, оповестяват от парка, представени от

Шели е родена в Чехия. Зоологическата градина в София става неин дом през 2006 година, когато е на 9-месечна възраст. Между тигърчето и неговите гледачи, които са неразделно до него, бързо се построява мощна прочувствена връзка. С благия си и палав манталитет, просветеност и хубост Шели бързо става всеобща фаворитка както на екипа на зоопарка, по този начин и на посетителите. Като сибирски тигър, неприятното или студено време не я плашеха, а в противен случай. Тя можеше да бъде следена от посетителите в обширното си външно заграждение и в дъжд, и в сняг, споделят от зоопарка.

През януари тази година е била направена ехография и проучвания, които посочили, че са налице бъбречни проблеми. Веднага било подхванато лекуване. Въпреки предписаните лекарства напредналата възраст оказала въздействие. Състоянието на животното в последните дни се е влошило и Шели е издъхнала.

Силната връзка сред нея и гледачката ѝ Мария Тереза остава до дъно.

" Шели беше дипломат на своя тип в зоопарка. Нейните диви събратя са застрашени от изгубване. През последните 100 години популацията на дивите тигри е намаляла с към 90%. Основна причина по тази причина е бракониерството ", допълват от зоопарка.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР