Facebook започна да събира екип, който ще работи върху проектирането

...
Facebook започна да събира екип, който ще работи върху проектирането
Коментари Харесай

Новата цел на Facebook: да произвежда чипове

Facebook стартира да събира екип, който ще работи върху проектирането на чипове. Компанията търси управител, който може да " построи и ръководи цялостна SoC/ASIC, фърмуер и организация за създаване на драйвъри ".

SOC (система върху чип) е обща идея за чип архитектури и нормално се употребява при проектирането на чипове за мобилни устройства, до момента в който ASIC (интегрална скица със характерно приложение) се отнася за чипове, основани със особено предопределение.

Фейсбук последва образеца на Alphabet и Apple в устрема да понижи зависимостта си от производителите на чипове. Тя ще употребява чиповете за зареждане на хардуерни устройства, програмен продукт за изкуствен интелект и сървъри в центровете си за данни. Фейсбук ръководи сходни центрове по целия свят и това е главното приложение на капитала й.

Използвайки лични процесори, компанията ще има по-добър надзор върху създаването на артикули и ще може по-добре да настрои общото действие на своя програмен продукт и хардуер.

Технологични колоси като Alphabet и Microsoft търсят облаги посредством персонализиране на чипове, изключително за изкуствен интелект, макар че публикуването на работните места не значи, че екипът ще бъде концентриран основно върху изкуствения разсъдък.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР