Facebook в петък заяви, че актуализира рекламната си политика, за

...
Facebook в петък заяви, че актуализира рекламната си политика, за
Коментари Харесай

Facebook няма да показва оръжейни реклами на лица под 18 години

Фейсбук в петък съобщи, че актуализира рекламната си политика, с цел да забрани проявлението на реклами за аксесоари за оръжие на хора на възраст под 18 години.В момента обществената мрежа не разрешава реклами за продажба на оръжия и модификации, като пълнители. Фейсбук обаче направи спомагателна стъпка за прибавяне на възрастово условие за реклами, продаващи неща като кобури, аксесоари за колани или инсталирани фенерчета. Новата политика ще влезе в действие на 21 юни.
Съобщението идва откакто Съединените щати бяха въвлечени в народен спор за промяната на оръжията. Масови престрелки и убийства, в това число учебни набези в Паркленд, Флорида и Санта Фе, Тексас, ускориха полемиката.

Фейсбук не е единствената компания от Силициевата котловина, която е влезнала в дебата за оръжие, като лимитира наличието на своите платформи. През март YouTube, благосъстоятелност на Гугъл, разгласи, че ще забрани видеоклипове, които разпространяват или се свързват с уеб страници, които продават огнестрелни оръжия и аксесоари. Компанията към този момент е забранила видеоклипове, които са се опитвали да продават огнестрелни оръжия.

Политиките на Фейсбук за реклама и събиране на данни в последно време са по-широко обсъждани, защото компанията се занимава с най-тежките рецесии в своята 14-годишна история. През март обществената мрежа беше подложена на критика за скандал, включващ Cambridge Analytica , цифров съветник, обвързван с президентската акция на Доналд Тръмп, който погрешно е употребил персонална информация на 87 милиона консуматори на Фейсбук.

Компанията също е подложена на критика, тъй като не е направила задоволително, с цел да предотврати злоупотребите с съветските детайли, които са разгласили неправилна информация и спорно наличие на платформата, пробвайки се да се намесят в изборите и да посеят раздори сред гласоподавателите.

Актуализираната политика на рекламите на Фейсбук може да разстрои консерваторите и поддръжниците на втората корекция. Някои консерватори към този момент са подозрителни към Фейсбук, обвинявайки обществената мрежа в демократичната пристрастия и потискането на консервативните гласове.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР