Facebook Twitter Viber WhatsApp Telegram Linkedin ReddIt Email Принтирай LINE

...
Facebook Twitter Viber WhatsApp Telegram Linkedin ReddIt Email Принтирай LINE
Коментари Харесай

Продажбите на носими устройства в Европа скочиха в сравнение с миналата година, а Apple контролира над една трета от пазара

Facebook Twitter Viber WhatsApp Telegram Linkedin ReddIt Email Принтирай LINE
Изследванията, провеждани от International Data Corporation (IDC) демонстрират, че европейският пазар на носима електроника се разраства бързо. През второто тримесечие на тази година доставките са се нараснали с 28,5% в съпоставяне със същия интервал на 2020 година, достигайки до 21,2 милиона бройки.

Това включва смарт-часовниците, фитнес-тракерите, изцяло безжичните слушалки и другите типове умни очила. Отбелязва се, че в Западна Европа продажбите са се нараснали на годишна база с 24,6%. В Централна и Източна Европа растежът е доста по-висок – почти с 40,6%.

Apple стана най-големият състезател на европейския пазар през второто тримесечие с дял от 35,2%. С други думи, тази компания управлява над една трета от промишлеността.

На второ място е Xiaomi с резултат от 14,6%, а Samsung затваря челната тройка с дял от 7,9%. В допълнение, първите пет са Huawei и JBL – надлежно със 7,5% и 5,0%. Всички останали участници на пазара групово управляват 29,8%.

Анализаторите на IDC предвиждат, че в интервала 2020 до 2025 година величината CAGR (средногодишен ритъм на напредък в процентно отношение) на европейския пазар на носими устройства ще бъде 13,2%. В резултат на това, почти 170,1 милиона носими джаджи ще бъдат продадени през 2025 година против 91,4 милиона през миналата година.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР