Facebook тества свой новинарски сайт, кръстен Tech Crunch, както и

...
Facebook тества свой новинарски сайт, кръстен Tech Crunch, както и
Коментари Харесай


Facebook тества свой новинарски сайт, кръстен Tech Crunch, както и бутон (downvote), който ще по

Facebook тества собствен новинарски уебсайт, кръстен Tech Crunch, както и бутон (downvote), който ще разрешава на потребителите да скриват мнения и ще дава опция за противоположна връзка с админите, заяви Би Би Си. 

От обществената мрежа отхвърлят, че нововъведението е бутон " не одобрявам ", какъвто желаеха доста нейни консуматори.

Новият бутон " downvote " се тества от дребна група американски консуматори.

Когато се кликне, бутонът ще скрива определения коментар, след което човек ще може да избере дали да означи поста като " афектиран ", " заблуждаващ " или " не по тематиката ".

Бутонът няма да прави поста незабележим за всички, а единствено за този, който е кликнал downvote. Изборът му няма да въздейства и на класирането в стената с вести.

Мартин Гарнър, софтуерен анализатор, разяснява, че появяването на бутона е продължение на съпротивлението на Фейсбук против това да обществената мрежа да бъде възприемана като издател.

" Стана доста ясно, че Марк Зукърбърг не желае Фейсбук да носи отговорността за определянето на това какво е и какво не е обидно или заблуждаващо, тъй като това би сложило мрежата по-скоро в позицията на издател, в сравнение с платформа. Той не желае да прави това и води бизнеса в друга посока - тъй че да остави на общността да взема решение.

В петък компанията разгласи също, че ще удвои броя на инженерите, които работят в Лондон, с цел да обезпечи разрешаването на проблеми, пред които Фейсбук е изправена.

От компанията оповестиха още, че ще обезпечат 10 млн. $ за групи на общности, които да оказват помощ за превъзмогване на политическата " поляризация ".

Не политическите общности като църкви, спортни групи, групи на родители, отглеждащи кучета - те са естественият антидот на поляризацията, счита Крис Кокс от Фейсбук.

" Едно от най-хубавите неща, които можем да създадем, е да помогнем на хората да се срещат с разнообразни от тях хора. Групите са най-ефективни, когато събират хората отвън мрежата. Те са късмет за хората да се обединят към нещо, което споделят.

Групите във Фейсбук ще могат да аплайват за финансиране от фонда.  Петима водачи на мнение в съответните общности ще получат 1 милион $ за техни бъдещи дела. Още до 100 групи ще получат до 50 хиляди $.

Търсим хрумвания с огромно въздействие, които да обединят хората, изясни Кокс.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР