Facebook спечели правата да излъчва всички 380 футболни срещи в

...
Facebook спечели правата да излъчва всички 380 футболни срещи в
Коментари Харесай

Facebook ще излъчва най-гледаното футболно първенство. Това е признак на голяма промяна

Facebook завоюва правата да излъчва всички 380 футболни срещи в интервала от 2019 до 2022 година в Камбоджа, Лаос, Тайланд и Виетнам в договорка на стойност към 200 млн. паунда (264 млн. долара), оповестява лондонският в. The Times.

Това е най-престижната договорка за спортно предаване на Фейсбук, защото Висшата лига е най-гледаното спортно състезание в света. Досега обществената мрежа излъчваше американския шампионат по бейзбол и Световната Сърф Лига, както и други спортни събития.

Придобиването на правата за най-гледаното вътрешно състезание от Фейсбук демонстрират по какъв начин цифровите платформи способстват за отхвърли от обичайна кабелна телевизия, увеличавайки от ден на ден първокласното спортно наличие, което исторически е било налично единствено посредством абонамент за платена телевизия.

Обръщането към цифрови платформи като Фейсбук, може да помогне на Висшата лига да усили зрителската публика, защото потребителите от ден на ден заобикалят платена телевизия. Типичните оператори на платената телевизия, които популяризират британското футболно състезание, доближават до по-малко фенове.

По време на последния търг за права за лъчение на шампионата през 2015 година платените английски кабелни оператори Sky и BT заплатиха общо 5.1 милиарда паунда за телевизионните права за 3 сезона. Средната гледаемост на телевизионните канали на Sky в Обединеното кралство е спаднала с 14% в течение на сезона 2016-2017, съгласно The ​​Drum.

Базата от клиенти на BT през февруари се намали с хиляди, откакто доставчикът на платена телевизия увеличи месечните си цени. Това значи, че продажбата на права на световни софтуерни платформи на районен принцип евентуално ще бъде значима тактика за компенсиране на намаляващата публика в основаните в Обединеното кралство телевизионни оператори.

Потребителите прекарват от ден на ден време в интернет, употребявайки платформи като Фейсбук. В международен мащаб потребителите ще прекарат 221 минути дневно онлайн през 2018 година, което е с 4% повече на годишна база. Изграждането на тези партньорства е разумно, тъй че те да се възползват от нарастването на времето, което потребителите прекарват онлайн. Ръководството на Висшата лига счита, че пренасочването към софтуерни компании е най-хубавият метод за обезпечаване на бъдещо повишаване на приходите, съгласно The ​​Times.

Футболните шефове в Англия договарят за правата за лъчение с редица софтуерни платформи като Фейсбук и Amazon. Последната към този момент си обезпечи извънредни права за излъчването във Англия на 20 мача от Висшата лига, което могат да се възползват клиентите на услугата й Prime. Висшата лига договаря и с YouTube и Netflix за сходни покупко-продажби.

Сделката с Висшата лига значи също, че Фейсбук може да даде извънредно спортно наличие на най-голямата потребителска база.

Повечето от потребителите на обществената мрежа са от Азиатско-тихоокеанския район, съставяйки към 40% от месечните дейни консуматори на Фейсбук през първото тримесечие на 2018 година Далеч по-назад са Европа (17%) и Съединени американски щати и Канада (11%).
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР