Facebook ще свали качеството на видео стрийминга в основната си

...
Facebook ще свали качеството на видео стрийминга в основната си
Коментари Харесай

Facebook също сваля качеството на видео стрийминга си в Европа


Фейсбук ще смъкна качеството на видео стрийминга в главната си платформа и в Instagram в Европа, ставайки следващият американски софтуерен колос, откликнал на апела на Европейския съюз, предава Reuters. Целта е да не блокират мрежите в миг, когато всеобщо хората работят изолирани от вкъщи си поради коронавирусната зараза.

По-рано предходната седмица Netflix, YouTube, Alphabet, Amazon и Disney обявиха, че ще намалят качеството на видеото си.

Това се случи, откакто еврокомисарят по промишлеността Тиери Бретон прикани стрийминг платформите да освободят честотната лента за задачите на опазването на здравето и отдалеченото образование, което сега практикуват хиляди деца на континента.

Европейските телекомуникационни оператори настояват, че мрежите им са съумели да се оправят с покачването на трафика на данни до момента. Все отново има опасения от натоварване, защото от ден на ден хора работят вкъщи.

“За да помогнем за облекчаването на всевъзможни евентуални “задръствания” в мрежата, ние краткотрайно ще понижим скоростта на битовете за видеоклипове във Фейсбук и Instagram в Европа”, се споделя в изказване на Фейсбук. Очаква се това да продължи до момента в който има опасения от блокиране на интернет мрежите.

Netflix и YouTube обявиха, че ще понижат качеството на картината си за интервал от 30 дни, Disney – че ще понижи общото потребление на честотната лента с минимум 25%.

Видео стриймингът може да съставлява към две трети от трафика на закрепените и мобилни мрежи.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР