Facebook ще събира данни за движението на потребителите като част

...
Facebook ще събира данни за движението на потребителите като част
Коментари Харесай

Facebook ще следи движението на потребителите заради коронавируса

Facebook ще събира данни за придвижването на потребителите като част от битката против разпространяването на новия. Според публикуван документ, експертите на aмериканската компания от тази седмица ще събират данни за местоположението на потребителите в Съединените щати и ще ги дават на федералните и локалните управляващи .
Информацията ще бъде анонимна и ще се употребява само за сформиране на статистически индикатори, както и за създаване на способи за битка с разпространяването на инфекцията, написа БГНЕС.
Според управлението на Фейсбук, получавайки подобен масив от данни, за управляващите ще бъде по-лесно да наблюдават осъществяването от популацията на условията за поддържане на обществена отдалеченост. Освен това, въз основа на получената информация ще бъде допустимо да се следи какъв брой съществено жителите на Съединени американски щати одобряват рекомендациите на управляващите да не напущат дома си без спешeн случай , както и да разпознават местата, сред които популацията се движи най-активно, като по този метод основава опасност от разпространяването на ковид.
Наскоро, че стартира да разгласява данни за местонахождението на своите консуматори по целия свят, с цел да разреши на държавните управления да преценяват успеваемостта на ограниченията за обществено разграничаване, въведени за битка с пандемията от ковид.
В Съединените щати са регистрирани 367 650 случая на ковид, починали са повече от 10 600 души . По последни данни към 1,3 милиона души са инфектирани с ковид в света, а записаните смъртни случаи са към 70 хиляди.
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР