Facebook ще продава видео реклами в чат приложението Messenger. В

...
Facebook ще продава видео реклами в чат приложението Messenger. В
Коментари Харесай

Facebook пуска видео реклами в чат приложението Messenger

Facebook ще продава видео реклами в чат приложението Messenger. В него някои консуматори ще стартират да виждат автоматизирано пускащи се реклами в кутията със известия, паралелно до полученото от другари и семейство, написа Recode, представен от investor.bg.

Messenger стартира да продава място за реклами вътре в приложението още преди 18 месеца, само че те бяха статични, а не видео. Ползата от видео рекламите е, че нормално те са по-скъпи, което значи, че са по-ценни за Фейсбук.

Компанията е казвала и преди, че остава без място за реклами в главното си приложение Фейсбук, тъй че компанията се насочи към рекламна агресия на повече места, като Messenger и Marketplace – съперникът на Craiglist. За самите консуматори автоматизирано пускащите се видео реклами, нареждащи се до персоналните известия, могат да доведат до неприятни преживявания.

Стефанос Лукакос, който ръководи рекламния бизнес на Messenger, твърди, че е наясно с това и компанията ще ревизира потребителското държание, с цел да откри дали рекламите отблъскват хората. Топ приоритет за нас е потребителското прекарване, разяснява той. Все още не знаем дали това ще проработи.

По думите му досегашните проби не са посочили никакви промени в метода, по който употребяват платформата или какъв брой известия изпращат. Видеото може да е малко по-различно, само че не имаме вяра в това, разяснява Лукакос. Новият рекламен формат се предлага от началото на тази седмица.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР