Facebook ще пита потребителите на какви източници на новини се

...
Facebook ще пита потребителите на какви източници на новини се
Коментари Харесай

Facebook ще определя с анкети кои източници на новини заслужават доверие

Facebook ще пита потребителите на какви източници на вести се доверяват повече, откакто отнесе доста рецензии, че популяризира подправени вести.

В бъдеще на стените на потребителите по-често ще се появяват известия от надеждни източници на информация, даде обещание шефът на компанията Марк Зукърбърг, представен от Би Би Си.

" Днешният свят прекалено много гони сензациите, дезинформацията и поляризацията (на гледните точки) “, написа Зукърбърк в известието за нововъведението.

В анкетите за качеството на обслужване Фейсбук ще пита клиентите си дали познават един или различен източник на вести и какъв брой му се доверяват. „ Някои медии се употребяват с доверието на читателите или феновете, само че има и други, които се употребяват с доверието на по-широки публични групи, в това число и хора, които не ги следват в мрежите “, отбелязва създателят на обществената мрежа.

Първите анкети ще тръгнат от 22 януари.

Предложената от Зукърбърг методика за премерване на  надеждността на медиите е надалеч от съвършенството, защото медиите, на които се доверява болшинството на популацията, не постоянно дават отговор на журналистическите стандарти, отбелязва американското интернет издание Slate.

По думите на Зукърбърг сега новините са към 5% от известията в нюзфийда на потребителите. В бъдеще делът им ще намалее до 4% за сметка на известията от другари и близки.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР