Facebook се съгласи да плати глоба в размер на 500

...
Facebook се съгласи да плати глоба в размер на 500
Коментари Харесай

Facebook ще плати глобата, наложена във Великобритания заради Cambridge Analytica

Facebook се съгласи да заплати санкция в размер на 500 000 паунда за нарушавания на закона за отбрана на данните, свързани със събирането на информация за консуматори от консултантската компания Cambridge Analytica, заяви английският регулатор за персонални данни.

Изпълнителният шеф на Фейсбук Марк Зукърбърг беше изправен пред разпит от страна на американските и европейските законодатели по отношение на това по какъв начин е дадена опция на трети страни да получат данните на 87 милиона консуматори на обществената мрежа, като 1 млн. от тях са от Англия, написа Reuters.

Глобата беше оповестена преди година от службата на комисаря по информацията на Англия, известна като ICO (Information Commissioner`s Office). Малко по-късно обаче Фейсбук я апелира като в този момент компанията и регулаторът са постигнали съглашение.
 Фейсбук е в най-трудния си интервал от абсурда с Cambridge Analytica
Фейсбук е в най-трудния си интервал от абсурда с Cambridge Analytica

Това се дължи на стрелбата в Нова Зеландия, която се излъчи онлайн в мрежата

" Основната грижа на ICO беше, че данните на жителите на Обединеното кралство са изложени на сериозен риск. Защитата на персоналната информация и персоналната цялост са от главно значение ", съобщи заместник-комисарят на службата Джеймс Дипъл-Джонстоун. " Радваме се да чуем, че Фейсбук е подхванала и ще продължи да подхваща обилни стъпки за съблюдаване на главните правила за отбрана на данните ", добави той.

Oт компанията обявиха, че са удовлетворени от постигнатото съглашение и че са имали предпочитание за по-задълбочено следствие по отношение на изказванията за Cambridge Analytica през 2015 година Те прибавиха и че " отбраната на информацията и поверителността на хората е главен приоритет за Фейсбук и продължаваме да построяваме нови способи за надзор, с цел да оказваме помощ на потребителите си да пазят и ръководят своята информация. "
 Разследванията против Фейсбук удариха акциите на компанията
Разследванията против Фейсбук удариха акциите на компанията

Те изгубиха съвсем 4% от цената си до 182,34 $ за акция
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР