Facebook разполагат с огромно количество информация за всеки един потребител

...
Facebook разполагат с огромно количество информация за всеки един потребител
Коментари Харесай

4 стъпки как да спрем новите функции за лицево разпознаване във Facebook

Фейсбук разполагат с голямо количество информация за всеки един консуматор и това от дълго време не е загадка за никого. Личните данни, които компанията споделя с рекламите си сътрудници, с цел да генерира доходи е причина за най-големите рецензии към обществената мрежа. В огромна степен можем да кажем, че сходни отрицателни мнения нямат изключително въздействие, защото бизнес модела на Фейсбук остава неизменен.
В последните дни мобилните приложения на Фейсбук започнаха да оферират нова функционалност за различаване на лицата на потребителите. Компанията твърди, че сходен инструмент е потребен и ще даде още повече благоприятни условия за надзор над профила и наличието, което виждаме в него. Активирането на функционалността също по този начин ще ви осведоми всякога, когато се появите в фотография на някой от приятелите ви, даже в случай че не сте тагнат в самото изображение.
След това ще имате опция или сами да добавите таг към фотографията или да я игнорирате. Фейсбук считат, че това е добра концепция и ще улесни потребителите със зрителни проблеми.Aко желаете да спрете функционалността за лицево различаване можете да го извършите с няколко кликвания от менюто на своя профил. Ето и какви стъпки да следвате, с цел да блокирате този инструмент, съобщи Mashable.
1. Oтворете своя профил във Фейсбук и кликнете върху " More " бутона в горния десен ъгъл под профилната фотография.
2. Изберете " View Privacy Shortcuts " и натиснете " More Settings ".

3. Следващата стъпка е да отворите " Face Recognition ", което ще отвори прозорец, обясняващ по какъв начин работи новата функционалност.

4. В долната част ще видите опцията " Do you want Фейсбук to be able to recognize you in photos and videos " и сложете слайдера на " No ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР