Facebook профилът, в който беше пусната карта на Турция, обхващаща

...
Facebook профилът, в който беше пусната карта на Турция, обхващаща
Коментари Харесай

МВнР: Турският посланик ни каза, че министърът на отбраната им не е поискал Кърджали в Турция

Facebook профилът, в който беше пусната карта на Турция, обхващаща обширни територии в Сирия, Гърция, Кипър и България (Кърджали) не е обвързван с началника на генералния щаб на турската войска и турски министър на защитата Хулуси Акар. Това твърди външно министерство, базирайки се на думи на турския дипломат у нас Хасан Улусой.
Във въпросния профил беше оповестен пост, в който ясно се вижда доста изменена карта на територията на Турция. Там има и обръщение: " Нямаме очи за никоя непозната земя - ще си върнем единствено това, което е наше ".

Още в сряда (16 октомври), в ранния следобяд обявата беше докладвана на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева. Тя се разпореди неотложно зам.-министър Петко Дойков да се свърже с турския дипломат Хасан Улусой за пояснение. Улусой твърди, че профилът няма нищо общо с Акар, а евентуално е се поддържа от " доста хора ". Турският дипломат е заречен спомагателна и по-подробна информация, откакто турските управляващи създадат цялостна инспекция.
Какво сподели дипломат Улусой за обстановката в Сирия - научете в този материал!
Какво ново се случи в Сирия след влизането на турската войска - научете в този материал!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР