Facebook, притежаваща разработчика на технологии за виртуална реалност Oculus, разкри

...
Facebook, притежаваща разработчика на технологии за виртуална реалност Oculus, разкри
Коментари Харесай

CES 2018: Xiaomi ще произвежда VR шлема Oculus Go



Фейсбук, притежаваща разработчика на технологии за виртуална действителност Oculus, разкри повече детайлности за неотдавна оповестения собствен нов артикул – Oculus Go, по време не ревюто CES 2018 в Лас Вегас.

Там бе оповестено, че той ще бъде създаван от китайската Xiaomi. Говорител по време на презентацията бе Хюго Бара, който преди този момент е работил точно в Xiaomi. Възможно точно той да дава отговор за взаимоотношенията сред двете компании.

Прочетете още: Oculus показва VR пакет за корпоративни клиенти

В Китай новият шлем ще се продава под името Xiaomi Mi VR Standalone, а на други пазари – като Oculus Go. И двете версии обаче ще се създават от китайците.

Основната характерност на новия артикул, е че става дума за самостоятелно решение – Oculus Rift изисква връзка с компютър. Шлемът е оборудван с два екрана с резолюция 2560 на 1440 пиксела, както и пространствена аудио система. Той е основан на мобилния чипсет Qualcomm Snapdragon 821, като приложения за него ще могат да се смъкват от магазините на Oculus и на Xiaomi (в взаимозависимост от региона).

Засега не е налице информация по кое време моделът ще се появи на пазара, Според клюки това би трябвало да стане в границите на 2018 година на цена 199 $.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР