Facebook посрещна и - явно, ще изпрати 2018 г. със

...
Facebook посрещна и - явно, ще изпрати 2018 г. със
Коментари Харесай

Facebook, Netflix, Spotify и новият скандал с достъпа до личните съобщения

Facebook посрещна и - очевидно, ще изпрати 2018 година със скандал. Последните месеци за компанията минаха под знака на непрестанни обвинявания от разнообразни страни, най-вече за това, че служат преди всичко на финансови ползи, а по-късно - на потребителите.

Най-голямата обществена мрежа съумя да загуби доверието ни и към този момент все по-често се замисляме до каква степен информацията, която споделяме, е в действителност предпазена. Особено когато на напред във времето излизат детайлности като тези.

Първо беше абсурдът с Cambridge Analytica и предоставените им данни. Според последната информация в Time, това количество информация доста е намаляло спрямо друго, което има друг адресат.

Фейсбук работи и в комбина с други огромни компании - към 150 на брой, на гърба на потребителите си. Това се показва в предоставяне на достъп до персоналната преписка на десетки милиони консуматори. Понякога този достъп е освен за прочитане на известията, само че даже за заличаване, модериране или писане на някои.

Партньорите на Маркс Зукърбърг и неговата империя са в действителност доста и разнообразни, а в този момент за първи път се посочват с имената си. Като стартираме от Канадската централна банка и стигнем до Netflix, Amazon, Spotify...

Търсачката на Microsoft - Bing, може да вижда имената на всичките ни Фейсбук другари, даже да сме ги скрили от персоналния си профил. Amazon получава информация за своите консуматори и техните профили в обществената мрежа.

И за цялото това подпомагане обществената мрежа не получава директна финансова полза (или най-малко по този начин се твърди). Просто фирмите са като продължение на Фейсбук и когато се съгласяваме с неговите условия, ние даваме единодушието си цялата информация, която споделяме, да бъде налична и от сътрудниците.

А в подмяна фирмите също дават информация за нас, която получавам под формата на оферти в графата " хора, които може би познаваме ". Броят на хората, които си вършат профили във Фейсбук, също се усилва, написа Daily Mail.

Ясно е, че всичко е въпрос на бизнес и редица сделки. Но за нас остава въпросът къде сред тях е нашата цялост и за какво известията се назовават " персонални ", в случай че до тях могат да имат достъп стотици компании... /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР