Facebook планира да си сътрудничи с френското правителство, което да

...
Facebook планира да си сътрудничи с френското правителство, което да
Коментари Харесай

Facebook дава достъп на френското правителство до вътрешните си алгоритми

Facebook възнамерява да си сътрудничи с френското държавно управление, което да изследва политиките и системите за модериране на наличие на компанията, оповестява онлайн изданието TechCrunch. Фейсбук ще даде на държавното управление забележителен достъп до вътрешните си процеси за неофициално следствие, което ще се концентрира основно върху речта на омразата в платформата.

Френското държавно управление желае да прегледа по-отблизо метода на модериране, ръководено от логаритъм, което автоматизирано разпознава и отстранява евентуално обидни изявления, както и процеса, включващ хиляди хора, които също преглеждат наличие.



Разследващите желаят да се вгледат по-отблизо в метода, по който Фейсбук разпознава евентуално обидно или неуместно наличие и какво се случва, когато платформата реши да отстрани обява. За да направи това, френското държавно управление ще изпрати дребен екип от държавни чиновници във Фейсбук от януари. Те ще бъдат интегрирани в компанията за шест месеца, с цел да потвърдят, че настоящите процеси на модериране в Фейсбук работят както би трябвало, оповестява и Reuters.

През последните години, вследствие на многочислени рецензии, Фейсбук съществено се зае да се опълчи на речта на омразата в платформата си. Социалната мрежа попадна под огъня, откакто ProPublica заяви за объркващата политика на обществената мрежа, която разрешава таргетиране на послания на ненавист към избрани секции на по-голяма група (например " черни деца " ), само че не и против групата като цяло (например " всички бели мъже " ). Политиката на компанията се промени през последните месеци, само че това мъчно може да бъде разбрано от хора, които не са наясно с вътрешните правила.

Разследващите означават опцията държавното управление и Фейсбук да работят дружно за изработването на регулации и стандарти, вместо компанията да чака регулаторите сами да дефинират разпоредбите, без да са наясно с действителната обстановка. Преди време Фейсбук бяха склонни в доста по-малка степен да играят дружно с управляващите. За да застане Марк Зукърбърг пред Конгреса, беше нужна серия от големи кавги, свързани с персонални данни, а основният изпълнителен шеф на Фейсбук и до ден сегашен продължава да се майтапи с настояванията на Обединеното кралство да се яви пред Народното събрание.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР