Facebook планира да построи слънчева електроцентрала в Западен Тексас, която

...
Facebook планира да построи слънчева електроцентрала в Западен Тексас, която
Коментари Харесай

Facebook ще прави зелена електроцентрала в Тексас

Фейсбук възнамерява да построи слънчева електроцентрала в Западен Тексас, която ще се трансформира в един от най-големите сходни планове в страната и директна инвестиция от техногена във възобновими енергийни източници. Докладва се от Associated Press.

По-рано основният изпълнителен шеф Марк Цукърбърг разгласи желанието на Фейсбук да осъществя шест нови плана, свързани със слънчевата сила, с цел да поддържа своите центрове за данни . Те покриват десетки хиляди компютърни сървъри, свързани с външния свят посредством оптични кабели.

" Facebook " отделя $300 млн. в помощ на дребни новинарски медии

Парите ще оказват помощ на медиите да разработят устойчиви бизнес модели

Електроцентралата в границите на плана в Тексас - " Просперо Солар " ще стане един от главните снабдители на слънчева сила - ще заема повърхност от към 18 квадратни метра. км и ще имат потенциал от 379 MW, задоволителни да обезпечат електричество за 72 хиляди къщи.

Центровете за данни на Фейсбук към този момент са измежду най-енергийно ефикасните в света. Компанията има намерение да трансферира напълно своите центрове за данни и офиси към различни енергийни източници до 2020 година.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР