Facebook официално потвърди, че устройството за дома Portal все пак

...
Facebook официално потвърди, че устройството за дома Portal все пак
Коментари Харесай

Portal на Facebook все пак ще събира лични данни

Фейсбук публично удостовери, че устройството за дома Portal въпреки всичко ще събира персоналните данни на своите потребителите. Новината обори и първичните сведения, че в действителност смарт устройството няма да складира информацията на потребителите.
Само преди седмица в изявление за Recorde Дейв Кауфман, който е отпред на маркетинговия отдел на Фейсбук за Portal, съобщи, че устройството няма да събира поверителни данни от потребителите. Кауфман бе безапелационен, че Portal няма да пази информацяита от употребявани приложения, извършени диалози и т.н и че не възнамерява да я доставя към рекламодатели.

Всъщност обаче се оказва, че не е по този начин. От Фейсбук даже са потърсили Recorde, с цел да „ уточнят ” какво тъкмо е имал поради Кауфман. От обществената мрежа са побързали да уточнят, че въпреки всичко поверителната информация ще бъде употребена и ще доближава до рекламодатели.

Ето и цялостното известие на компанията:

„ Гласовото позвъняване в Portal се базира на инфраструктурата на Messenger. Така че, когато се обадите посредством Portal, събираме същия вид информация. Може да ипозлваме тези данни, с цел да ви предлагаме по-добри реклами измежду другите приложения, които ползвате. Остава информация и за обмена на данни, потреблението на приложения и  тъй наречените ”

В спомагателен диалог от Фейсбук са прецизирали, че в действителност Кауфман е имал друго поради. „ Той по-скоро е желал да каже, че нямаме желание да използваме тези данни. Не че не можем ”, прецизират от обществената мрежа.

Експертите към този момент дефинираха случката като следващия призрачен сън за Фейсбук. Соиалната мрежа настойчиво пробва да си върне доверието на аудиторията, само че сходни обществени разногласия несъмнено не правят тази работа.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР