Facebook обяви закриването на стотици акаунти, групи и страници, свързани

...
Facebook обяви закриването на стотици акаунти, групи и страници, свързани
Коментари Харесай

Facebook закри стотици акаунти, свързани с безредиците в САЩ

Facebook разгласи закриването на стотици сметки, групи и страници, свързани с десни екстремисти, забъркани в безредиците в Съединени американски щати, оповестява РИА Новости, представена от БГНЕС.
Според компанията става дума за радикалното придвижване Boogaloo, чиито деятели се демонстрираха по време на последните всеобщи митинги.
Компанията оповестява, че неразрешено наличие, което нарушава политиките на компанията, е хоствано в 220 акаунта във Фейсбук и 95 акаунта в Instagram и в десетки страници и групи.
Фейсбук счита, че постовете са " същинска опасност " за публичната сигурност, защото " интензивно предизвикват насилието над цивилни, правоприлагащи органи, държавни чиновници и институции. " За тези цели Boogaloo набира почитатели посредством упоменатите обществени мрежи за принуждение.
Успоредно с това Фейсбук закрива още 500 акаунта, които не са свързани с Boogaloo, само че които са хоствали " сходно наличие ", възхвалявайки или подкрепяйки това придвижване.
Активисти на придвижването Boogaloo, чието име допуска втора революция в Съединени американски щати, по-рано бяха засечени в редица произшествия, свързани с нахлуване против полицейски чиновници. Те са последователи на свободното потребление на оръжие. Boogaloo обаче не е записано на никое място като организация, нито има обединен директорски орган, ясна идеология или проект за деяние.
Делото за убийството на Джордж Флойд стартира следващата година - с цел да не стане цирк на президентските избори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР