Facebook обяви, че е преустановил действието на десетки хиляди приложения

...
Facebook обяви, че е преустановил действието на десетки хиляди приложения
Коментари Харесай

Facebook спря 70 000 приложения заради риск от теч на лични данни

Facebook разгласи, че е прекратил действието на десетки хиляди приложения поради евентуален риск за спазването на персоналната цялост на потребителите му след вътрешна инспекция на милиони приложения, съобщи Агенция Франс Прес.

Социалната мрежа е направила тази инспекция след абсурда с Кембридж Аналитика (Cambridge Analytica). Миналата година бе разкрито, че английската компания е правила акции за всеобща операция за повлияване на американските и английските гласоподаватели посредством приложения във Facebook за референдума за Брексит във Англия и президентските избори в Съединени американски щати през 2016 година

Проверката е осъществена със съдействието на стотици юристи, външни проверяващи, анализатори на данни и инженери. Спрените приложения са дело на 400 софтуерни разработчици, само че замразяването им не значи, че те безусловно са опасност за хората, съобщи вицепрезидентът на компанията Айме Арчибонг.

Той посочи, че действието на някои приложения е било прекратено, тъй като те не са дали отговор на молбите на Фейсбук за повече информация.

В петък Главният изпълнителен шеф на Фейсбук Марк Зукърбърг се срещна с президента Доналд Тръмп. Срещата лице в лице пристигна, откакто Зукърбърг беседва с някои от най-суровите си критици в Конгреса по време на посещаване си във Вашингтон. Тръмп е измежду тези критици.

Американските управляващи организират огромна антимонополна инспекция против софтуерните колоси, в това число Amazon, Apple, Фейсбук и Гугъл.

Миналата седмица четирите компании получиха писмо от Конгреса на Съединени американски щати с искане да дават подробна информация за техните бизнес практики, придобивания и предходни връзки с държавни управления по целия свят.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР