Facebook няма да пусне дигиталната си валута Либра, докато не

...
Facebook няма да пусне дигиталната си валута Либра, докато не
Коментари Харесай

Facebook даде на заден за Либра

Facebook няма да пусне цифровата си валута Либра, до момента в който не получи регулаторно утвърждение съгласно Дейвид Маркъс, който управлява плана за криптовалута на обществената мрежа, съобщи ДПА.

Маркъс има намерение да поеме подобен ангажимент документално в документ, който би трябвало да бъде предаден на американските конгресмени по-късно тази седмица.

Същевременно финансовият министър на Съединени американски щати Стивън Мнучин предизвести, че цифровите валути могат да съставляват риск за националната сигурност и ще упорства за цялостната регулация на предоставящите тази услуга като Calibra - организацията, основана от Фейсбук за ръководството на Либра.

" Не съм спокоен през днешния ден. Те, и другите имат да свършат още доста, преди да се успокоя, " сподели Мнучин, като настоя Фейсбук да се преценява с всички банкови стандарти.

Ще се постараем банковата система да бъде предпазена, добави той.

Мнучин предизвести, че няма да бъде позволено предлагащите цифрови активи да " работят в сянка ", предупреждавайки, че цифровите валути, като биткойн се употребяват за противозаконни цели.

Не желаеме злосторници да употребяват критовалутите, сподели той на конференция.

Фейсбук няма да предлага цифровата си валута Либра, до момента в който не почистим терзанията на регулатора и не получим съответните утвърждения - се чака да каже през днешния ден пред американските сенатори Маркъс при първия ден от чуванията му.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР