Facebook не е единствената голяма компания, която се оказва, че

...
Facebook не е единствената голяма компания, която се оказва, че
Коментари Харесай

Google е съхранявал пароли на бизнес потребители като обикновен текст


 Гугъл е съхранявал пароли на бизнес потребителите като елементарен текст

Фейсбук не е единствената огромна компания, която се оказва, че пази паролите като елементарен текст, написа Engadget. Гугъл предизвести потребителите на G Suite, че неточност при възобновяване на пароли е довела до съхраняването на данните в нехеширан тип от 2005, до момента в който проблематичната процедура е била прекратена. Освен това от Гугъл означават, че други пароли са били краткотрайно съхранявани още веднъж във формата на текст от януари 2019. Всички тези системи са били криптирани и няма никакви доказателства някой да е злоупотребил с информацията, само че въпреки всичко – имало е опция да се получи пряк достъп до тези данни, в случай че се премине през криптирането.

Компанията обаче не рискува, макар че не е известно да е имало пробиви в сигурността. От Гугъл молят админите на G Suite да трансформират паролите, а за тези, които не подхващат дейности, компанията автоматизирано ще актуализира техните пароли. Профилите на обособените консуматори в Гугъл не са наранени от казуса.

Инцидентите от този вид, които са действителност и при компании като Фейсбук и Twitter, демонстрират, че има сериозен проблем в интернет сигурността: неприятните практики за отбрана от предишното не престават да преследват организациите даже когато те поставят големи старания да се оправят с грешките си. Случващото се демонстрира значимостта от това още първия път тактиките за сигурност да бъдат верни. Ако това не се случи, има действителен късмет през идващите години неприятните практики да провокират обилни проблеми.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР