Facebook най-накрая сложи край на чакането и разкри своята валута

...
Facebook най-накрая сложи край на чакането и разкри своята валута
Коментари Харесай

Антонопулос отново нападна Libra

Facebook най-сетне постави завършек на чакането и разкри своята валута – Libra. Още преди появяването ѝ се породи съществено недоволство в общественото пространство с нейни отявлени съперници, със разногласия за това дали може да се назовава криптовалута Libra, по какъв начин обществената мрежа ще пази участниците в нея и дали това не е просто следващия опит за спомагателна монетизация на това, с което разполагат в обилие – персонална информация.

Един от явните критици на Libra се явява един от пионерите на биткойн революцията и криптопопуляризатор Андреас Антонопулос. По-рано тази година той се изрече искрено враждебно към Libra, наричайки я „ корпоративна криптовалута “. „ Това ще е просто още една неработеща, централизирана валута “, показа Антонопулос през април.

На платформата London Talk, Антонопулос изрази за следващ път убеждението си, че Libra е против свободата, а потреблението на токените ѝ приравнява на ликвидиране на демокрацията.

„ Преди всичко това е следяща ви монета. Това е най-ужасната форма на шпионираща валута, обвързвана с най-лошия тип шпиониращ ви капитализъм. Запомнете, че всякога, когато осъществявате една лесна транзакция и чуването звънтящия тон на монетите, това е звука от умирането на демокрацията. Това е звука от гибелта на независимостта. Това е звука от загиването на персоналната независимост и вие, в този миг вършиме някого богат, до момента в който в това време убивате всички тези неща, които имат стойност в свободните общества “, изяснява Антонопулос.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР