Facebook купува стартъп за изкуствен интелект, който може да промени

...
Facebook купува стартъп за изкуствен интелект, който може да промени
Коментари Харесай

Facebook купува стартъп заради технология за визуално търсене


 Фейсбук купува стартъп поради технология за образно търсене

Фейсбук купува стартъп за изкуствен интелект, който може да промени метода, по който потребителите търсят разгласи в Marketplace, написа Engadget. Социалната мрежа придобива компанията GrokStyle, чиято технология за образно търсене разрешава да се снимат действителни обекти и да се употребяват за намирането на сходни артикули онлайн. Това е същата технология, която се ползва при функционалността за образно търсене на приложението Ikea Place.

GrokStyle разгласява на своя уеб страница известие, в което обаче не се загатва придобиването от Фейсбук, а единствено че компанията прекратява работа и нейните чиновниците „ се реалокират като екип “. Говорителят на Фейсбук удостовери, че обществената мрежа получава както технологията на стартъпа, по този начин й неговия екип, който ще способства за развиването на опциите на изкуствения разсъдък.

Говорителят обаче не разкрива елементи за това по какъв начин поглъщането ще способства за развиването на обществената мрежа. Но имайки поради опциите на технологията и фактът, че преди Фейсбук е пускал AI функционалности за Marketplace, може да се допусна, че компанията търси метод да интегрира образното търсене. Може би някой ден ще можем да създадем фотография на хубав стол в хотел и да използваме изображението, с цел да открием дали различен консуматор не продава нещо сходно в Marketplace.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР