Facebook, изглежда, все още не знае всичко за своите потребители

...
Facebook, изглежда, все още не знае всичко за своите потребители
Коментари Харесай

Facebook иска да проверява снимките ви, за да знае с кого живеете - и за по-лични реклами

Фейсбук , наподобява, към момента не знае всичко за своите консуматори и компанията желае бързо да поправи тази неточност. Патентна поръчка, подадена през май 2017 година, само че оповестена тази седмица, разкрива желанието на обществената мрежа да стартира да прави по-задълбочен разбор на данните , с които разполага.
Заявката се назовава „ прогнозиране на демографските данни на семействата въз основа на данните за изображенията “. Казано по-просто, софтуерът ще разреши на колоса в обществените медии да употребява логаритъм, с цел да проучва членовете на едно домакинство. Това ще става въз основата на качената от тях информация в платформата, в това число и в Instagram.

Използвайки отбелязванията на фотосите, той ще дефинира кое лице попада на тях и ще прави отпратка към профила му , като по този метод разпознава членовете на семейството на даден консуматор. Технологията ще може да проучва данните от минали изявления, актуализации на положението, другарства, историята на известията, отбелязвания на разнообразни местоположения, история на сърфирането, взаимоотношения и така нататък

От компанията обявиха, че в случай че технологията бъде утвърдена, тя би им помогнала да основат повече профилирани реклами.

„ Тези индикатори дават информация за това какъв брой семейства се доближават посредством реклама и при каква периодичност “, написа в патентната поръчка.

Патентът може да изведе Фейсбук в още по-привилегирована позиция на рекламния пазар , забранявайки на всички останали да употребяват въпросната технология.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР