Facebook изглежда по-близо отвсякога до концепцията на Ready Player One

...
Facebook изглежда по-близо отвсякога до концепцията на Ready Player One
Коментари Харесай

Facebook Horizon – нов социален VR свят

Facebook наподобява по-близо отвсякога до концепцията на Ready Player One – сай-фай книгата на Ърнест Клайн (Ernest Cline), която през 2018-та беше филмирана от Стивън Спилбърг (Steven Spielberg). Oculus, страничният план на обществената мрежа, обвързван с виртуалната действителност, продължава да се развива с бързи темпове. По време на годишната конференция на разработчиците на Oculus, бяха обявени редица новости, отпред с Фейсбук Horizon – нов обществен виртуален свят. Нека проследим анонсите в идващите редове...
Фейсбук Horizon – нов обществен виртуален свят Фейсбук Horizon стъпва на Oculus Quest и Rift Platform през 2020-та година. От Фейсбук настояват, че това е кулминационната точка на всичко, което са научили до момента за виртуалните пространства и общности, като Horizon ще е първата стъпка в непрестанно разрастващия се свят, където всичко може да стане допустимо. Макар да навлиза постепенно, VR към този момент е място за диалози с другари, играене на игри, научаване на нови умения и гледане на филми.



За пръв път навлизайки в света на Horizon ще се озовем на многолюден градски площад, където хората ще се срещат и споделят. Отвъд това, Horizon ще се уголемява до взаимосвързан свят, където хората могат да изследват нови места, да играят игри, да построяват общности и даже да основават свои лични нови прекарвания. Разбира се, потребителите на Horizon ще проектират свои лични аватари, с извънредно доста варианти за персонализиране, с цел да се подсигурява, че всеки може изцяло да изрази своята характерност.

 Фейсбук Horizon – нов обществен VR свят

Оттам вълшебен портали – наречени телеподи – ще транспортират хората от обществените пространства до нови светове, изпълнени с завършения и благоприятни условия за проучване. Отначало потребителите ще бъдат насочвани към игри и прекарвания, построени от Фейсбук, като Wing Strikers, мултиплейър въздушен симулатор. Но от Фейсбук настояват, че това ще е единствено началото. Хората ще могат да скочат в разнообразни други светове на Horizon, построени благодарение на World Builder, сбирка от лесни за потребление принадлежности за основаване на игри и светове.

 Фейсбук Horizon – нов обществен VR свят

Всеки ще има силата да построява нови светове и действия – от тропически места, планини, гори, пустота и пустини до арени с интерактивни дейности, всичко може да се построи от нулата – без да е нужен какъвто и да е опит с кодинг. Независимо дали потребителите избират да строят, играят или просто да се мотаят, обещанията са Horizon да обезпечи гостоприемна среда посредством нови принадлежности и специфични управления – наречени общо Horizon Locals.

 Фейсбук Horizon – нов обществен VR свят

Тъй като Фейсбук и Oculus ще насочат напъните си към Horizon, двете пробни услуги Фейсбук Spaces и Oculus Rooms ще бъдат затворени на 25-ти октомври. Horizon ще влезе в стадий на бета тестинг в първите месеци на новата година, а в случай че желаете да се запишете, можете да го извършите тук.
 Фейсбук Horizon – нов обществен VR свят Oculus Quest ъпгрейди По-рано тази година Oculus пуснаха Quest, вторият им опит при безжичните VR хедсети (което значи, че няма кабели и не изисква връзка с РС). Сега идва новината, че в първите месеци на 2020-та, като пробна функционалност, Quest ще получи опция за следене на ръцете.



Тъй като Quest е независимо устройство, не е толкоз мощно като Rift, само че от Oculus възнаграждават притежателите на Quest с Oculus Link. Това е нов способ, посредством който Quest може да се трансформира в Rift, като се свърже към геймърско PC. От Oculus настояват, че Link ще се появи през ноември и в началото ще би трябвало USB 3 кабел, с цел да се свърже към районен съд, в случай че желаете да имате достъп до игри, които преди са били налични само на Rift.



А през декември, Oculus ще пуснат личен брандиран оптичен кабел, с цел да прави същата работа, само че с оптималната пропускателна дарба за възпроизвеждане на Rift наличие и задоволително дължина, тъй че да можете да се движите безпроблемно във VR.
Другият превъзходен ъпгрейд за Quest, е Passthrough " при поискване ", който употребява предните камери на устройството, с цел да можете да видите какво тъкмо е пред вас в действителния свят, без да се постанова да сваляте хедсета. Още наличие Oculus разгласи няколко много огромни игри ориентирани към Quest, в това число продължението на Vader Immortal: A Star Wars VR Series (Episode II), която към този момент е налична, както и нова Medal of Honor игра планувана за 2020-та година. Medal of Honor: Above and Beyond се създава от Respawn Entertainment, които по-рано тази година пуснаха Apex Legends, а през ноември от тях чакаме и Star Wars Jedi: Fallen Order.



В другия завършек на спектъра, някои игри от по-евтиния хедсет Oculus Go идват на Quest през идващите седмици – Beat Saber Panic! At The Disco Music Pack (3-ти октомври), Asgard’s Wrath (10-ти октомври) и Stormland (14-ти ноември).

Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР