Facebook иска да предложи устройство, което да замени смартфоните. Според

...
Facebook иска да предложи устройство, което да замени смартфоните. Според
Коментари Харесай

Facebook иска да замени смартфоните с умни очила

Фейсбук желае да предложи устройство, което да размени смарт телефоните. Според компанията максимален късмет за това имат умните очила с добавена действителност.

Именно по подобен план работи Фейсбук дружно с компанията Luxottica, оповестява CNBC. Двете компании към този момент са създали значителен екип от няколкостотин чиновници, които да работят по новото устройство.

То обаче към момента е в много ранна фаза на разработка. Първоначалните проекти плануват джаджата да е подготвена най-рано през 2023 година

Компаниите употребяват кодовото име Orion за очилата. Устройството ще работи като характерен смарт телефон и ще разрешава осъществяването на гласови позвънявания. Ще има и вградена камера, която ще разрешава правенето на фотоси и стриймване онлайн в обществените мрежи.

Чрез дребен екран ще се наслагва информация пред очите на потребителите и тя ще може да употребява технологията за добавена действителност, с цел да взаимодейства със заобикалящата среда. Orion ще разчитат и на гласов помощник с изкуствен интелект, посредством който потребителите да могат да командват и ръководят устройството.

Според източниците на CNBC за в този момент има един главен проблем с очилата - техният размер. Желанието на Фейсбук е очилата да са допустимо най-малки, леки и елегантни. За в този момент постигането на тази цел се оказва предизвикателство.

Компанията не разяснява публично тематиката. Тъй като планът е в ранна фаза, той може да бъде анулиран изцяло. Това обаче наподобява малко евентуално, защото самият Марк Зукърбърг има огромен интерес към устройството и даже е изискал от ръководителя на хардуерните планове на Фейсбук Андрю Босуорт да постави по-голям приоритет на очилата.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР