Facebook иска да направи новинарския поток (News Feed) колкото се

...
Facebook иска да направи новинарския поток (News Feed) колкото се
Коментари Харесай

Facebook иска да знае кои са най-добрите ви приятели

Facebook желае да направи новинарския поток (News Feed) колкото се може по-смислен. Ето за какво обществената мрежа ще промени своя логаритъм, тъй че да виждате повече изявления от вашите най-близки другари. За тази цел компанията взема решение да подходи малко по-различно – като попита непосредствено потребителите кои тъкмо са тези хора, написа Mashable.

Фейсбук постоянно се е опитвала да се „ досети “ кои са вашите най-близки другари въз основата на честотата, с която поддържате връзка с тях да вземем за пример. Този път обаче компанията непосредствено ще ви зададе този въпрос. Впоследствие ще употребява насъбраната информация, с цел да преработи своя логаритъм.

„ Започнахме изследване измежду хората във Фейсбук, с цел да установим кои са най-близките им другари – споделят от Фейсбук в публично изявление. – Ще проучваме резултатите и моделите, които произлизат от тях – да вземем за пример чекиране на едно и също място, тагване по фотоси, непрекъснато реагиране и коментиране на едни и същи постове – и ще ги отразим в логаритъма. “

Компанията твърди, че тази смяна ще направи изявленията, които виждаме, по-релевантни. Това обаче не значи наложително, че ще виждаме повече постове от другари.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР